Ideer til sunde mellemmåltider

I1½ dl ylette/ skyr/ græsk yoghurt max. 1,5 % fedt med 2 spsk. müsli eller ”fuldkornsdrys” 

 

½ skive ristet rugbrød/ fuldkornsbrød smurt med smøreost max 19 % fedt pyntet med radiser/ rød peberfrugt, agurk...


100 g frisk frugtsalat f.eks. af kiwi, æble, pære, appelsin

med vanillecreme rørt af

3 spsk. Græsk yoghurt max. 1,5 % fedt/ skyr med 1 tsk. vanillesukker

 

½ skive rugbrød og ½ banan

 

2 dl Cocio One og 1 skive groft knækbrød

 

Gulerod, agurk, blomkål, skåret i stænger eller buketter

med dip af 1 dl. Skyr/ græsk yoghurt/ A 38 max. 1,5 % fedt - rørt med krydderier

 

2 dl. kærnemælk blendet med lidt bær (f.eks. hindbær eller jordbær)

og ½ tsk. vanillesukker og ½ dl havrefras (som topping)


2 stk. fiberkiks (kig efter fuldkornsmærket)

med 3 spsk. hytteost eller rygeost og purløg, rødløg og radise

 

1 skive groft knækbrød og 1 stk. pære

 

½ skive rugbrød med 1 skive magert pålæg pyntet med salat, karse, peberfrugt el.lign.

 

1 kop grønsagssuppe med ½ skive ristet rugbrød – evt. rugbrødscroutoner

 

½ skive grovbrød (25 g) med 1 skive pålægschokolade og ½ banan

 

1 skive groft knækbrød og 2-3 tørrede frugter (dadler/ figner/ abrikoser)

 

2 dl. kærnemælk med citronsaft og 1 tsk. vanillesukker og 2 spsk. grovflakes

 

2 stk. grove skorper med 2 tsk. honning

 

1 müslibar max. 100 kcal

 

10-12 nødder/ mandler


10 g mørk chokolade med mindst 70 % kakaoindhold